zioła

zioła
mbi

niedziela, 15 lipca 2012

Jabłko jego właściwości

Świeże, nieuszkodzone jabłka zawierają pewną ilość witaminy C , większość innych witamin i minerałów, dużą ilość błonnika roślinnego, kwercetynę , a także pektynę . Świeże jabłka są źródłem węglowodanów w tym błonnika. Jak wiele innych owoców, spożywane na surowo jabłka mają niską wartość na indeksie glikemicznym  zatem są zdatne do spożywania przez osoby chorujące na cukrzycę lub hipoglikemię. Nie dotyczy to soku jabłkowego po oddzieleniu błonnika, gdzie wartość na indeksie glikemicznym ulega sporemu podwyższeniu.
maseczka nawilżająca - obrać jabłko , rozdrobnić go i dodać łyżeczkę maki ziemniaczanej , zmieszać i nałożyć na twarz po 15 min zmyć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz